Elevi de la „Aurel Vijoli”, premiați de două firme franceze

Șapte elevi de la Colegiul Aurel Vijoli au fost premiați de două firme de pe platforma franceză,ieri.

Agenții economici, parteneri ai Școlii Profesionale Franceze din cadrul liceului, au oferit burse de merit. Cei mai silitori elevi ai claselor de textile-marochinărie au primit câte 1.000 de lei.

Societățile STI International și Plastimo Marine Roumanie oferă bani la fiecare sfârșit de an școlar, începând din 2014.

„Ca parteneri economici ai Școlii Profesionale Franceze, efectuăm în fiecare an o evaluare a celor mai buni elevi din clasele de textile-marochinărie și le acordăm primilor trei din fiecare clasă burse de merit. Acestea au scopul de a încuraja copiii și de a îi face să învețe excelent. Bineînțeles că în urma burselor acordate și a selecțiilor efectuate, copiii intră în baza noastră de date. Există un clasament pe care îl centralizăm în urma celor trei ani de școală profesională și cei mai buni copii vor fi angajați în firmele noastre”, ne-a declarat Dorin Lupe, manager executiv al STI International, cea mai mare firmă de pe platforma industrială din Făgăraș.

JTTI
Moveos
Firma servicii renovare
Demgy
Spalatoria GPC
Agromar
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN

Școlarii au primit bursele de merit în funcție de rezultatele obținute la instruirea practică. Au contat, însă, și mediile generale obținute la instruirea teoretică și la purtare.

Cei care se bucură de premii sunt: Andreea Ciucu, Gabriela Mailat, Cosmina Halmaghi (clasa a IX-a, diriginte prof. Liviu Vagu), Ioana Lungoiu, Raluca Filip, Diana Lascu (clasa a X-a, diriginte ing. Diana Ghib) și Andreea Solomon (clasa a XI-a, diriginte Ilonka Torok)


Apreciază
Distribuie