Elevi şi profesori făgărăşeni, în vizită la spanioli

În săptămâna 2-8 iunie o echipă de cinci profesori şi patru elevi de la Colegiul Naţional ,,Radu Negru” va pleca într-o excursie şcolară în Spania, la Asturias, având ca scop participarea la ultima întâlnire a proiectului ,,Knowing the Past to Understand the Present” – proiect în desfăşurare în această instituţie în perioada 2012-2014.

Delegaţia făgărăşeană va vizita şcoala Ies Valle de Aller şi va urmări obiectivele proiectului şi îndeplinirea unor sarcini de lucru, care să vizeze şi completarea raportului final al acestui proiect internaţional.

În cadrul proiectului au avut loc alte patru întâlniri, în străinătate şi în România, numeroase evenimente şcolare deosebite, vizite culturale, concursuri de teatru şi realizari remarcabile, ca de exemplu obţinerea premiului I la concursul judeţean ,,Made for Europe”, prin elevul Mihai Pop din clasa a XI a B.

,,Mai mult, Colegiul Radu Negru se mandreste cu participarea şi la Olimpiada internatională ,,Made for Europe”, editia a VIII a, de produse finale realizate in cadrul parteneriatelor europene, unde eleva Diana Aron, din calasa a XI a B, a obtinut premiul III pentru cartea ,,Mini Anthology of very short plays”, scrisă in cadrul proiectului KPUP în perioada 2012 – 2013. Realizarea şi prezentarea cartii, publicata la Editura Fundatiei Negru Voda, a fost realizata cu sprijinul intregii echipe COMENIUS KPUP, elevi si profesori din cadrul Colegiului”, precizează prof. Eugenia Bica, cea cea este coordonatorul proiectului la nivelul Făgăraşului.

Victoria Federal IFN
Agromar
Monumente funerare
Proaspat Alb
Firma servicii renovare
Amanet King Onix

Proiectul multilateral Comenius ,,Knowing the Past to Understand the Present” a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene in cadrul programului sectorial ,,Invatare pe tot parcursul vietii”.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie