Elevii din Făgăraș ar putea primi lunar miere de albine. Consiliul Local votează joi în această privință

ACTUALIZARE:

Fiecare preșcolar și elev din învățământul gimnazial din Făgăraș va primi câte 350 g de miere polifloră, lunar. Detalii despre decizia luată consilierii locali găsiți aici → https://bit.ly/36Jpyrm


ȘTIREA INIȚIALĂ

Prima ședință ordinară din acest an a Consiliului Local Făgăraș are pe ordinea de zi 22 de proiecte de hotărâre și o informare.

Unul dintre proiecte prevede acordarea elevilor din învățământul primar de stat din Făgăraș a unui kg de miere polifloră, ca supliment nutritiv.

Dacă va fi adoptată hotărârea, miere va fi acordată lunar, în timpul anului școlar, numai elevilor care frecventează cursurile.

În expunerea de motive a acestui proiect de hotărâre se arată că mierea, în special cea polifloră, conține substanțe nutritive importante pentru creierul uman, iar copiii au nevoie de așa ceva pentru a se dezvolta armonios mintal. În plus, mulți părinți nu pot oferi acest aliment de bază, atât din cauza lipsurilor financiare, cât și din cauza unei educații defectuoase privind nutriția copiilor.

La Giorgia
Belvedere
Monumente funerare
Eve
Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Tractari auto

Inițiatorii proiectului, cei 19 consilieri locali, subliniază și faptul că, Țara Făgărașului se află în topul apicultorilor, respectiv al producătorilor și exportatorilor de miere 100 % naturală din România, ceea ce reprezintă un avantaj în privința prețului de achiziție.

„Avantajul este, în primul rând, de partea copiilor din Făgăraș, pentru dezvoltarea lor armonioasă; apoi, de partea părinților. De asemenea, inițiativa vine indirect și în favoarea sutelor de producători de miere din Țara Făgărașului”, se arată în motivarea care însoțește proiectul de hotărâre.

Inițiatorii legii au făcut și calculele: efortul financiar al bugetului local ar fi de aproximativ 200.000 lei.

În propunerea aleșilor locali se mai specifică faptul că, efectul hotărârii va înceta odată cu elaborarea unei hotărâri la nivel național, emisă de Guvernul României.

Proiectul a primit deja avizul favorabil al Comisiei economice și al celei juridice, precum și al Comisiilor pentru cultură, și pentru comerț din cadrul legislativului făgărășean.

Votul final va fi în cadrul ședinței de Consiliu Local, convocată pentru joi, 30 ianuarie, de la ora 17.


Apreciază
Distribuie