Elevii revin la şcoală, după trei săptămâni de grevă generală

Elevii revin în bănci, marţi, după mai bine de trei săptămâni de grevă generală în învăţământ, mai puţin cei din clasele terminale care se pregătesc de examene.

Pentru elevii de clasa a XII-a cursurile s-au încheiat oficial din 2 iunie, iar pentru cei de-a VIII-a în 9 iunie. În ciuda stingerii conflictului de muncă, mulţi dintre sindicalişti sunt nemulţumiţi de rezultatele negocierilor şi ar fi vrut ca protestul să continue, potrivit News.ro.

Elevii revin în bănci pentru ultima săptămână din anul şcolar 2022 – 2023, la finalul a mai mult de trei săptămâni de grevă, iar cadrele didactice trebuie să finalizeze procedurile de încheiere a situaţiilor şcolare.

Şi cei de clasa a XII-a şi cei de clasa a VIII-a se pregătesc acum de examene. Primii ar fi trebuit să fie cei de clasa a XII-a, care în această săptămână ar fi trebuit să susţină probele orale. Din cauza protestului, acestea vor fi echivalate cu mediile din liceu, iar elevii vor susţine probele scrise începând din 26 iunie. Elevii de clasa a VIII-a vor susţine examenele la datele programate iniţial – 19 şi 21 iunie.

Proaspat Alb
Reno Depo
Sumi Agro - Shigeki
Monumente funerare
Mobila SH
Amanet King Onix

Finalul de an şcolar este nu doar strâns pentru cadrele didactice, dar şi exgtrem de tensionat. Mulţi dintre sindicaliştii din sistem ar fi vrut ca protestul să continue, nemulţumiţi de rezultatul negocierilor.

 


Apreciază
Distribuie