Este oficial: făgărășenii se pot pensiona cu 2 ani mai repede, fără penalizare

foto: FB/bpfagaras

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, 5 noiembrie actul normativ care prevede reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, pentru persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare.

Pe lista localităților vizate de acest act normativ, trei sunt din județul Brașov: Făgăraș, Victoria și Crizbav. De asemenea, legea prevede și că persoanele care locuiesc pe o rază de 8 km în jurul acestor localități, beneficiază de aceeași facilitate, și anume reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.

Istoria acestei modificări legislative a început în anul 2018, când proiectul de lege a fost prezentat în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, în 11 iunie. A fost apoi înaintat  la Senat, care l-a adoptat pe 29 octombrie 2018. Două zile mai târziu, pe 31 octombrie, actul a fost înregistrat la Camera Deputaților pentru dezbatere.

Timp de aproape 2 ani au urmat mai multe avize de la diferite comisii iar pe 13 octombrie 2020, legea a fost adoptată de Camera Deputaților.

BPM - excavatorist
Victoria Federal IFN
Sumi Agro - Shigeki
Mobila SH
Proaspat Alb

Legea adoptată de Parlament, aici.

În data de 19 octombrie, legea a fost trimisă la Președintele României, care a promulgat-o în 5 noiembrie 2020, prin Decretul 847.


Apreciază
Distribuie