Exercițiu la Cincu: 600 de militari din România, Franţa, Polonia, Portugalia şi SUA

foto: Facebook/MApN

Aproximativ 600 de militari români şi militari din Franţa, Polonia, Portugalia şi Statele Unite ale Americii participă, săptămâna viitoare, la exerciţiul ”Black Scorpions 22.8”, la centrul de instruire din Cincu, informează News.ro.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), exerciţiul de instruire în comun ”Black Scorpions 22.8” se va desfăşura în perioada 21-25 noiembrie la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNIÎ) „Getica” din localitatea Cincu.

La acesta vor participa aproximativ 600 de militari români din cadrul Batalionului 20 Infanterie „Dolj” al Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova şi militari aliaţi din Franţa, Polonia, Portugalia şi Statele Unite ale Americii, cu peste 70 de mijloace tehnice.

Monumente funerare
Spalatoria GPC
JTTI
La Turcu
Amanet King Onix

„Obiectivele exerciţiului includ instruirea în comun a militarilor şi, implicit, creşterea coeziunii structurilor instruite prin exerciţii de antrenament în teren şi exerciţii tactice cu trageri de luptă”, arată MApN.

Convoaiele de personal şi tehnică se vor deplasa, în 20 şi 26 noiembrie, pe căile de comunicaţii rutiere şi prin zonele de dislocare la pace a unităţilor participante la exerciţiu către CNIÎ „Getica”.


Apreciază
Distribuie