Experiența elevilor la Muzeul Țării Făgărașului, în cadrul „Școlii Altfel”

foto: arhivă/ Muzeul Țării Făgărașului

Muzeul Țării Făgărașului a împărțit cu publicul, pe pagina de Facebook a instituției culturale, una dintre experiențele pe care le-au avut angajații împreună cu elevi de clasa a VIII-a în cadrul proiectului „Școala Altfel”, unde au avut ocazia să învețe despre istorie, cultură și patrimoniu într-un mod interactiv și captivant.

„Vizitarea muzeului a fost ceva mai lungă, am aflat despre temperatura adecvată pentru piesele expuse, umiditate, de ce nu e bine să folosim blițul când facem poze pe expoziție și câte persoane sunt în spatele unei expoziții (muzeograf, restaurator, curator) și muuulte altele.

Dar experiența noastră nu s-a oprit doar la a admira exponatele muzeului. Am participat și la o activitate de restaurare, unde am învățat despre procesul de conservare a patrimoniului cultural și am avut ocazia să ne implicăm direct în această activitate. Am învățat cum să identificăm obiecte deteriorate și să le curățăm și să le restaurăm pentru a le păstra în condiții optime.

Qi Meridian
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Amanet King Onix
Demgy
UPRUC-CTR
Proaspat Alb

Vă încurajăm și pe voi toți să explorați și să apreciați patrimoniul cultural din comunitățile voastre, să învățați despre istorie și să vă implicați în protejarea și conservarea acestuia”, spun reprezentanții Muzeului „Valer Literat” din Cetatea Făgăraș.


Apreciază
Distribuie