Expozant în Cetatea Făgăraș, acuzat de jurnaliștii VICE România

sursa foto: vice.com/ro

Paul Hitter, pictorul care și-a expus lucrările, în luna noiembrie, în Muzeul Țării Făgărașului, ar fi intrat peste jurnaliștii de la VICE România, astăzi.

Bărbatul, cunoscut mai mult pentru lupta antivaccinare decât pentru operele sale, a intrat peste jurnaliștii bucureșteni alături de un fost luptător  K1, Călin Mărincuș. Cel din urmă ar fi încercat să-i intimideze pe oamenii din redacție după publicarea unor articole în care apare numele lui, în timp ce Hitter filma amuzat, anunță chiar vice.com.

 

Ziariștii le-au atras atenția că sunt pe un domeniu privat și vor chema poliția dacă nu părăsesc sediul, moment în care Mărincuș ar fi afirmat că „dacă suntem într-un spațiu privat, atunci nici voi să nu mai scrieți despre mine și despre alții”.

„Amuzant e că marii războinici curajoși ai patriei au ieșit cu coada între picioare când au auzit de Poliție”, scriu ziariștii, care mai spun că Hitter i-a amenințat și în luna octombrie a anului trecut. Încă de pe atunci spunea „cum va veni cu niște oameni peste noi în redacție și că nu va fi oprit de pază”.

Demgy
Victoria Federal IFN
curatare tapiterie
Moveos
Amanet King Onix
Proaspat Alb
JTTI
Agromar

Bărbatul nu este la prima faptă de acest gen. El a agresat o tânără jurnalistă care-l filma în timp ce participa la un protest. Hitter a devenit mai important ca personaj după ce-a fost invitat la Antena 3 unde a inventat o poveste legată de protestele #rezist pe care jurnalistul Răzvan Dumitrescu a dat-o pe post fără să verifice informațiile.

Faptele celor doi ar putea fi încadrate ca violare a sediului profesional, conform legislației în vigoar, și ar putea risca pedepse între trei luni și doi ani de închisoare sau doar o amendă.

Paul Hitter și-a expus picturile despre sistemul concentraționar comunist din România, în Muzeul Țării Făgărașului pe 16 noiembrie 2017. Expoziția „vorbea” despre reeducarea prin tortură din vremea comunistă.


Apreciază
Distribuie