Expoziţie de cuiburi şi păsări

se fac pregatiri pentru expozitia de cuiburi si pasari

Pentru prima oară în oraşul nostru făgărăşenii vor putea vedea o expoziţie de cuiburi, păsări şi ouă. Exponatele sunt aduse de la un muzeu din judeţul Galaţi şi vor rămâne la Făgăraş, în Clubul Casei de Cultură, timp de o lună. Vernisajul expoziţiei are loc joi seara, de la ora 18.00.

„Începând de joi seara, timp de o lună de zile, făgărăşenii sunt aşteptaţi să viziteze expoziţia de cuiburi şi ouă, prezentată de către Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi. Este o expoziţie inedită şi este pentru prima dată când avem la Făgăraş o expoziţie în domeniul ştiinţelor naturii. Sperăm ca făgărăşenii să fie încântaţi de ea”, spune directorul Casei de Cultură, Mihai Giuriţan.

Expoziţia va rămâne deschisă până în 22 iunie, se adresează în special elevilor, iar biletul de intrare costă 2 lei. Trei muzeografi de la Galaţi au venit să monteze expoziţia şi vor rămâne să o prezinte publicului în ziua vernisajului. Sunt prezentate ouă cu forme, culori şi mărimi variate.

Cel mai mare ou expus este cel de struţ care măsoară cca. 19 cm lungime. Sunt expuse şi cuiburi diferite construite în cele mai diverse medii.

Pensiunea Confort Morosanu

(Cristina Cornilă)

 


Apreciază
Distribuie