Făgăraș: final de lucrări pe unele străzi, început de lucrări la o sala de sport

foto: arhivă

Lucrările de modernizare de pe câteva străzi din Făgăraș  se apropie de final; la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” începe organizarea șantierului pentru sala de sport.

Străzile care au fost parțial sau total închise în ultima perioadă urmează să fie redate circulației după realizarea sistematizării rutiere, anunța Primăria Făgăraș.

Pe strada Negoiu a fost așternut primul strat de asfalt și urmează să fie reconfigurate trotuarele, iar pavelele aflate în stare bună vor fi recuperate. De asemenea, vor fi ridicate la cotă căminele și gurile de scurgere a apelor pluviale.

S-a așternut primul strat de asfalt și pe strada de legătură dintre 13 Decembrie și 1 Decembrie 1918, unde trotuarele au fost deja finalizate. Urmează ridicarea la cotă a căminelor și gurilor de scurgere a apelor pluviale, turnarea ultimului strat de asfalt și refacerea spațiilor verzi.

Pe strada Anton Pann, primul strat de asfalt va fi pus săptămâna aceasta, iar trotuarele vor fi executate pe parcursul lunii noiembrie.

Activitatea de pe șantiere va fi suspendată din luna decembrie până în primăvara anului viitor, potrivit aceleiași surse.

În paralel, a început organizarea șantierului la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”. Terenul pe care urmează să fie construită sala de sport va fi împrejmuit, asigurându-se protecția elevilor.

Demgy
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Sumi Agro - Zetanil

Amplasamentul a fost predat iar termenul de finalizare a construcției este de 10 luni și jumătate, exceptând sezonul rece.

Întreaga suprafaţă construită va fi de 1.045 mp, după un proiect tip, în cadrul subprogramului Săli de sport, realizat prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social derulat de Compania Națională de Investiții.

Sala de sport are un regim de înălțime P+1. Parterul va fi dedicat sportivilor și activităților pe care le vor desfășura, iar spațiul de la etaj este dedicat spectatorilor.

Proiectul este realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Contractul de proiectare și execuție, în valoare de 6,96 milioane de lei, a fost semnat de Compania Națională de Investiții în decembrie 2019.

Demararea lucrărilor a fost amânată din cauza neînțelegerilor apărute între constructor și proiectant; acestea au fost clarificate însă între timp.

 


Apreciază
Distribuie