Făgărășeanca Marcela Motoc, desemnată cea mai bună actriță la FITIC 2018

Marcela Motoc, stânga, alături de Adriana Trandafir

Marcela Motoc a primit premiul pentru cea mai bună actriță, pentru spectacolul „Fata din Curcubeu”, la cea de-a treia ediție a Festivalului Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa (FITIC).

Făgărășeanca este bucuroasă că l-a primit și spune că l-a pus la loc de cinste. „Pe o etajeră fix deasupra televizorului, pentru că la televizor nu mă uit, așa că văd premiul tot timpul și mă bucur de el”, ne-a declarat Marcela, râzând.

Actrița mărturisește că lumea s-a îngrămădit la teatru și a avut o surpriză când a jucat piesa, zeci de persoane rămânând în afara sălii de spectacol după ce toate locurile s-au ocupat.

„Spectacolele au fost gratuite, astfel că lumea s-a bulucit la teatru, dar cred că nu doar acesta este motivul pentru care au fost foarte mulți oameni. Am avut bucuria să constat că, deși l-am jucat duminica la prânz, au rămas 40-50 de persoane afară. Deci, îmi pare rău, dar îmi pare bine”, povestește Marcela Motoc.

Piesa care i-a adus titlul a fost jucată și în Cetatea Făgăraș, anul trecut, cu care speră să revină cât mai curând în orașul natal.

Fantanita Craiesei
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Cabinet ORL
JTTI

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa s-a desfășurat pe parcursul a opt zile. Aici s-au desfășurat zeci de spectacole și au rulat zeci de filme, la care au participat mii de oameni.

Dana Voicu, pentru „Şase din 49”, și Anca Bejan, pentru „Întreaga mea lume”, au fost celelalte nominalizate la aceeași categorie. Anul trecut, premiul pentru cea mai bună actriță i-a revenit Alexandrei Podu.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie