Făgărășeanul Paraschiva, în lotul României la Invictus Games 2018

Eroul Dumitru Paraschiva, cetățean de onoare al Făgărașului, din 2016, va participa la Jocurile Invictus din Australia.

Făgărășeanul a intrat în lotul României, care va pleca spre Sydney, luna viitoare. El va concura la canotaj în sală pe simulator, la aruncarea discului și aruncarea greutății. Este pentru al doilea an consecutiv când se va afla la competiția înființată de prințul Harry al Marii Britanii, în 2014.

Plutonierul major Paraschiva se află acum în cantonament la Snagov, unde va sta o lună.

„Sper să fac o figură frumoasă și să mă întorc acasă cu o medalie”, ne-a mărturisit militarul încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte din Făgăraş. El va concura alături de sute de sportivi din întreaga lume. La ediția de anul trecut, care a avut loc în Canada, s-a clasat pe locul cinci la proba de canotaj în sală.

Pensiunea Confort Morosanu

Jocurile Invictus sunt o competiție sportivă la care participă militari răniți pe front. Făgărășeanul a fost rănit în Afghanistan, în timpul unei misiuni de intervenţie rapidă, și a suferit un traumatism cranio-cerebral după o lovitură puternică la cap. Vederea i-a ajuns la o capacitate de 30%, iar cu urechea stângă nu mai aude deloc.

Unul dintre scopurile Invictus Games este de a le oferi eroilor un eveniment care să le dea șansa de a lupta din nou. Anul acesta se va desfășura între 20 și 27 octombrie, în Australia.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie