Făgărășeanul Paraschiva la deschiderea Jocurilor Invictus

foto: Invictus Games România

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Invictus 2018 a avut loc în Australia, sâmbătă, în fața a mii de oameni.

foto: Invictus Games România

În cadrul evenimentului de la Opera House, prințul Harry i-a încurajat pe militari să nu renunțe niciodată în fața provocărilor. La ceremonia din Sydney au fost prezenți și cei 15 sportivi care fac parte din lotul României, însoțiți de familie, prieteni, antrenori, dar și localnici.

Între cei care au participat la spectacolul organizat de Fundația Invictus Games și autoritățile australiene s-a aflat și Dumitru Paraschiva, alături de soția sa.

Prima probă în care va intra în competiție făgărășeanul – canotaj în sală, se va desfășura luni, de la ora 10 (ora Australiei). A doua probă în care va da piept cu ceilalți concurenți va avea loc joi, 25 octombrie. Este pentru al doilea an consecutiv când plutonierul major, rănit în Afghanistan, participă la competiția internațională. 

Bikeathon 2020
Salco
Monumente funerare
Bilka

Peste 500 de militari răniți în teatrele de operații, din 18 țări, vor concura la tir cu arcul, ciclism, atletism, canotaj, nataţie, volei şi săritura în lungime.

Jocurile Invictus sunt o competiție sportivă înființată în 2014, de prințul Harry de Wales al Marii Britanii, pentru a le oferi eroilor șansa de a lupta din nou.

prințul Harry al Marii Britanii/foto: Invictus Games România


Apreciază
Distribuie