Făgărășeanul Vlad Curticăpean, medalie de aur la înot

foto: (st-dr) Alina Hristov, Vlad Curticăpean, Aurelian Curticăpean

Făgărășenii depun eforturi constant pentru a înota cât mai bine, chiar dacă nu dispun de un bazin de înot acoperit, unul de acest gen fiind doar la Brașov. Vlad Curticăpean (14 ani) a obținut medalia de aur, de curând, la un concurs național.

În perioada 13 – 14 aprilie s-a desfășurat concursul național Cupa Ligii Corona Brașov la semifond, la bazinul olimpic Brașov. Peste 130 de sportivi din România au participat, reprezentând 18 cluburi de înot.

Clubul Corona Brașov, la care sunt legitimați copiii din Făgăraș, a obținut în clasamentul general final un valoros loc 2, locul 1 fiind adjudecat de Steaua București.

Înotătorul Vlad Curticăpean, de la Corona, a obținut medalii la toate cele 3 probe la care a fost înscris. Făgărășeanul a participat la probele: 200 m liber, unde a obținut un personal best (02.26.84) și o medalie de argint; 200 m bras, personal best (03.10.24) și o medalie de AUR, ștafeta de 4 x 100 liber mixt (2F și 2B), medalie de bronz.

Salco
Monumente funerare

În a doua zi de concurs, la proba de 200 m mixt, a obținut cea de-a treia medalie, de bronz, la individual și a făcut parte din ștafeta CORONA de 4 x 100 m mixt (2B +2F) înotând procedeul bras.

Copiii făgărășeni continuă să practice înotul sportiv, deși sunt nevoiți să parcurgă zeci de kilometri săptămânal pentru a se antrena în alte localități, în lipsa unui bazin de înot în municipiul nostru. Sportivii, inițiați de profesorul Aurelian Curticăpean, sunt susținuți exclusiv de familie și de antrenoarea Alina Hristov.


Apreciază
Distribuie