Făgărășenii, alături de Diaspora: Vrem acasă, vrem să plătească!

Primul grup de făgărășeni a plecat spre București să se alăture protestului Diasporei, care a început încă de joi noaptea.

UPDATE

Protest anunțat la Făgăraș pentru susținerea Diasporei.

ȘTIREA INIȚIALĂ

20 de oameni s-au organizat și au plecat în grup, cu mașinile personale, în jurul orei 11, din parcarea Gării CFR. Între ei, făgărășeni care s-au întors acasă după mulți ani de muncă în străinătate și care spun că nu mai vor să plece.

„Merg la București pentru că nu sunt de acord cu actualul Guvern. A făcut prea multe mârșăvii, au furat prea mult. Ei sunt pentru ei, nu pentru popor. Vor să se îmbăgățească cât mai mult, pe orice căi.

Happy Feet
CTF
Monumente funerare
Bikeathon 2019

Vreau ca acești oameni să plătească pentru ce au făcut, să fie închiși și să restituiască toate averile. Tot ce vine de la comunitatea europeană ei bagă în buzunarele lor. Când te gândești că spitalele sunt în mizerie… nu au bani pentru așa ceva, dar au pentru catedrală? Au făcut ditamai catedrala aici, în centrul orașului. Puteau să facă una mai mică și să aloce bani și pentru Spitalul municipal. Vreau o țară ca afară”, ne-a mărturisit o femeie care s-a întors acasă după 17 ani petrecuți în Roma.

„Ne-am săturat să stăm departe de casă. Încercăm să schimbăm ceva pentru țara noastră, vreau să se întoarcă familia acasă”, ne-a declarat un bărbat abia întors în Făgăraș.

„Vrem să schimbăm ce nu merge, totul. Sistemul educațional este la pământ, s-a luat tot ce a fost mai prost în străinătate și s-a implementat în țară. Sănătatea este la pământ. Au îngropat Institutul Cantacuzino și i-au pus și cruce. Infrastructura e la pământ, chiar și turismul”, ne-a declarat o altă femeie, nevoită să își împartă viața între România și Italia.

Oamenii au plecat cu tricolorul fluturând pe mașini și în zgomot de claxoane, dar nu înainte de a striga „PSD, ciuma roșie”. Alte câteva zeci de persoane au pornit mai devreme la drum sau urmează să plece.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie