Făgăraşul a stabilit o premieră pentru România

Făgăraşul este printre primele patru oraşe din ţară în care indexul la apă poate fi transmis cu ajutorul tehnologiei. Vremurile în care se foloseau pixul şi hârtia încep să devină istorie pentru cei care deţin un smartphone. Telefoanele de ultimă generaţie conţin o aplicaţie care permite transmiterea indexului direct on-line. Acesta ajunge pe un e-mail central la Sibiu, iar de acolo este redirecţionat către Făgăraş.

 „Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor care vor să ne trimită indexul citit, pentru a plăti exact cât consumă, operatorul regional Apă Canal Sibiu a fost primul în ţară care a introdus această trimitere a indexului cu ajutorul telefoanelor smartphone. Există un cod QR pe spatele facturii pe care o emitem noi, se scanează acel cod, se intră într-o subpagină a adresei de e-mail a operatorului şi se trimit datele respective,” explică directorul sucursalei făgărăşene, ing. Vasile Manta.

Premieră în România

Este o premieră în ţară, doar abonaţii din localităţile Sibiu, Cisnădie, Avrig şi Făgăraş pot trimite astfel indexurile de la apometre. Vasile Manta spune că citirea trebuie transmisă între 25-30 ale lunii, urmând ca facturarea să se facă la începutul lunii următoare pentru luna în curs. Deja primele citiri transmise on-line s-au făcut la Făgăraş la finele luni ianuarie. Noua tehnologie poate fi aplicată numai de către clienţii care primesc facturi individuale la apă, nu şi de către cei care plătesc apa la asociaţia de proprietari.

Cabinet ORL
JTTI
Narin
Proaspat Alb
Demgy
Leloland
Monumente funerare

Transmiterea indexului se efectuază parcurgând câţiva paşi simpli: pe spatele facturii este tipărit un cod QR ce direcţionează abonatul spre pagina de internet a societăţii (www.apacansb.ro), unde, în mod automat, se încarcă o pagină pe care vor trebui completate datele abonatului – nume, adresă, cod abonat, index, nr.telefon sau e-mail de contact. Indexul transmis este preluat şi introdus în baza de date şi va sta la baza întocmirii facturii de consum.

Citirea contoarelor pentru abonaţii cu consumuri lunare sub 1.000 mc se face de către personalul Apă Canal trimestrial, iar între două citiri se emit facturi cu cantităţi estimate rezultate din citirile precedente.  Abonaţii care doresc să le fie facturată lunar cantitatea de apă conform indicaţiilor apometrului trebuie să comunice prin autocitire indexul respectiv. Andreea Marga

 


Apreciază
Distribuie