Făgărașul anilor `60-`70, într-o expoziție la Cetate

Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat” a inaugurat, vineri, expoziția „Metamorfoze” a lui Puiu Lucian Tonceanu, fost inginer, pasionat de artă încă din copilărie.

Expoziția de pictură este una personală, realizată în acuarelă, ulei și grafică. Lucrările prezintă străzile și casele din Făgărașul anilor `60-`70, astfel că vor stârni amintiri localnicilor nostalgici, iar tinerii vor putea cunoaște dintr-o altă perspectivă trecutul orașului de origine. Puiu Tonceanu a cochetat cu fotografia în tinerețe, dar s-a reapucat de pictură după ce a finalizat cursurile Școlii de artă din Brașov.

„Este Făgărașul anilor `60-`70, până spre `80 când a început demolarea. Unele tablouri le-am pictat recent, după schițe făcute de mine, iar pe altele chiar atunci, în anii 68-72”, mărturisește artistul amator.

Turiștii, de asemenea, vor putea lua contact cu istoria municipiului de la poalele Munților Făgăraș.

RIM Fam
Proaspat Alb
UPRUC-CTR
Qi Meridian
Spalatoria GPC
Monumente funerare

„Noi în fiecare an promovăm artiștii locali, fie ei amatori sau profesioniști, din dorința de a face cunoscute talentele pe care le avem în comunitate, prea puțin știute de omul de rând”, declară directorul muzeului, Elena Băjenaru.

Expoziția, deschisă până la finalul lunii ianuarie 2019, este găzduită la etajul al doilea al Cetății.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie