#FărăPenali are aproape toate semnăturile necesare

Campania „Fără penali în funcţii publice” a adunat aproape toate semnăturile.

Mai precis, 450.000 din totalul de 500.000 necesare pentru revizuirea Constituţiei. Anunțul a fost făcut de preşedintele USR, Dan Barna. Peste 3.200 de semnături au fost adunate la Făgăraș, potrivit vicepreședintelui filialei municipale, Irineu Darău.

O caravană formată din parlamentarii formațiunii va pleca prin ţară pentru a aduna semnături din judeţele unde nu s-a atins pragul minim de 20.000. Brașovul a fost primul județ în care acesta a fost depășit.

La Făgăraș, campania #FărăPenali a fost susținută de actrița Marcela Motoc. Ea a venit de la București pentru a strânge semnături pentru inițiativa civică.

Sezar Forest - soferi profesionisti
Victoria Federal IFN
Mobila SH
PSD - alegeri locale 2024
Reno Depo
JTTI

Marcela ne declara la acea vreme că „avem o guvernare nesigură care, iertată să-mi fie comparația, dar se schimbă miniștrii mai ceva ca hârtia igienică la o toaletă publică. Frica și indiferența sunt două arme pasive, dar letale”.

Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării.


Apreciază
Distribuie