Fenomenul cerșetoriei, în creștere pe străzile Brașovului

foto: romanianfriend.com

Fenomenul cerșetoriei este tot mai prezent pe străzile din orașul Brașov. În ultima perioadă se înregistrează un număr din ce în mai mare de copii, vârstnici sau persoane cu dizabilităţi care cerșesc, mai ales în centrul istoric, potrivit Radio România Brașov.

De multe ori, aceștia devin chiar agresivi atunci când sunt refuzați de trecători, iar unii dintre clienții restaurantelor din zonă spun că sunt deranjați de cei care vin la ei atunci când stau la masă.

Polițiștii locali susțin că anul trecut au reușit să reducă fenomenul, care prezintă creșteri mai ales în timpul sezonului turistic, când și zona istorică a orașului este mult mai aglomerată.

„Începând cu 1 ianuarie 2022 și până în prezent, Poliția Locală Brașov a aplicat 395 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 2, punctul 3 din amintitul act normativ, în valoare de 95.950 de lei. În perioadele de vacanțe școlare, concedii, sărbători legale, sezon de schi, având în vedere și afluxul mare de turiști, Poliția Locală Brașov a desfășurat, mai ales în Centrul Istoric al orașului și în zonele cunoscute ca fiind frecventate de cerșetori, acțiuni concentrate pe această linie de muncă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Oana Ion.

Pentru că unii dintre cei care cerșeau foloseau copii sau animale pentru a stârni mila trecătorilor, polițiștii locali au colaborat cu Protecția Copilului și Poliția Animalelor.


Apreciază
Distribuie