Festival internaţional de toacă la Victoria, astăzi

Astăzi la Victoria are loc cea de-a 11-a ediţie a Festivalului internaţional de toacă. Manifestările au început de la ora 10.00 cu o paradă a portului popular, susţinută în mod organizat de către competitorii îmbrăcaţi specific zonei din care provin, cum ar fi Turnu Severin, Botoşani sau Maramureş.

La ora 11.00 a debutat concursul propriu-zis cu copiii de grădiniţă. La ediţia de anul acesta participă 75 de copii, singurii din afara ţării fiind din Bulgaria.

Ei intră în concurs pe vârste, de la grădiniţă şi până la clasa a VIII-a. Juriul care va decide cine a bătut cel mai bine toaca pentru vârsta lui este compus din Maica Paraschiva de la Mânăstirea Cârţişoara şi Teodora Inache, elevă în clasa a XI-a şi multiplă premiantă, în anii anteriori, a Festivalului de toacă.

Ca în fiecare an, acest concurs este organizat de preotul Octavian Smădu de la Biserica ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

Reno Depo
Proaspat Alb
Demgy
Mobila SH
Amanet King Onix
Monumente funerare

Participanţii, însoţiţi de preoţi, au ajuns încă de ieri la Victoria. De 21 ani evenimentul se ţine în fiecare an, iar de 11 ani a dobândit caracter internaţional.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie