Fetițele răpite şi violate au fost scoase din familie. Violatorul, recidivist, a fost arestat

Cele două surori din comuna braşoveană Vama Buzăului, care au fost răpite şi violate de către un prieten al concubinului mamei, Poliţia fiind anunţată de dispariţia lor după mai bine de 12 ore, au fost scoase din familie şi se află sub protecţia celor de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov. Bărbatul, care a recunoscut fapta în fața anchetatorilor, era înscris în registrul agresorilor sexuali, fiind condamnat anterior tot pentru viol.

Mama fetelor a fost de acord cu instituționalizarea în regim de urgență a minorelor. Copilele frecventau şcoala, iar familia lor nu se afla în atenţia asistenţilor sociali de la primăria comunei unde are domiciliul, potrivit News.ro.

„Se află într-un serviciu social al DGASPC Braşov. Au intrat, încă de azi dimineaţă (duminică dimineaţă – n.r.) într-un program de consiliere psihologică şi terapie. Urmează ca, împreună cu cei de la asistenţa socială din primăria de domiciliu, să facem o anchetă socială, pentru a stabili măsurile luate pentru aceşti copii”, au declarat pentru News.ro oficiali din cadrul DGASPC Braşov.

Potrivit IPJ Brașov, „din cercetările efectuate în cauză a reieșit că bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice și amenințări, ar fi forțat, pe rând, persoanele vătămate minore să întrețină mai multe raporturi și acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului și municipiul Buzău, dar și în localitatea Valea Nicovani din județul Prahova. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cele două minore au fost preluate de către un reprezentant al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, fiind instituționalizate și internate în regim de urgență. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol și coruperea sexuală a minorilor”.


Apreciază
Distribuie