Finanțare uriașă pentru Salvamont Victoria, de la JYSK

Salvamont Victoria primește o finanțare imensă pentru modernizare și dotare de la JYSK România. Ce nu face statul român va face unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă, decorațiuni și textile pentru casă din Europa, prezent și în Făgăraș din noiembrie 2017.

JYSK România va susține financiar Asociația Salvamont Victoria, devenind principalul sponsor al salvamontiștilor de la poalele Munților Făgăraș, după semnarea unui contract pe trei ani. Valoarea contractului va fi în primul an de 50.000 de lei, sumă destinată dotării asociației cu echipamentul necesar desfășurării activităților lor.

Danezii spun că parteneriatul reprezintă o nouă ocazie de a susține un stil de viață activ, în care natura joacă un rol important.

„Credem că e important să apreciezi natura și să te bucuri de ea, dar la fel de important este să fii în siguranță atunci când vrei să te relaxezi, să admiri munții și peisajele. Aici intervine rolul serviciului de salvamont, care face eforturi extraordinare pentru ca turiștii să fie în siguranță pe traseele montane. I-am cunoscut pe salvamontiștii din Victoria și am văzut cât de pasionați sunt de munca lor. Mulți dintre ei lucrează de zeci de ani ca salvamontiști. Ne bucurăm că avem ocazia să îi susținem în activitățile lor și, astfel, să popularizăm mișcarea în aer liber, dragostea pentru munte și pentru natură”, declară Alex Bratu, managerul JYSK România și Bulgaria.

Asociația Salvamont Victoria este responsabilă de o parte din fața nordică a Munților Făgăraș, iar aria de acțiune acoperă 13 văi și circa 43 de kilometri din creasta principală, una dintre cele mai dificile și periculoase zone din Munții Făgăraș. Printre principalele vârfuri din zona de acțiune a salvamontiștilor din Victoria se numără Vârful Moldoveanu, Vârful Urlea, Vârful Dara și Vârful Viștea Mare.

„Activitatea asociației noastre se bazează în mare măsură pe voluntariat. Cu excepția unui alt partener care ne sprijină în telecomunicații și a formularelor de 2% prin care donează în general prieteni și cei care ne cunosc, nu avem alți sponsori. Sponsorizările sunt principala noastră sursă de finanțare și ne ajută să ne desfășurăm activitatea”, mărturisește Thomas Bross, președintele asociației.

Înființat în anul 1969, Salvamont Victoria realizează acțiuni de patrulare, marcaje, refacere podete și refugii alpine, degajare trasee turistice, acțiuni de transport și salvare accidentați, cursuri de pregătire pentru salvamont, montarea de piloni și săgeți indicatoare, toate acestea având ca scop prevenirea accidentelor montane.

„Principala noastră sarcină constă în salvarea persoanelor accidentate sau aflate în situații dificile și periculoase, însă foarte importantă este și activitatea de prevenire a accidentelor. În acest sens, acordăm o mare importanță informării turiștilor și menținerii în stare bună a marcajelor, potecilor și podețelor. Avem cheltuieli legate de refacerea marcajelor și amenajarea potecilor și ne dorim să luăm echipament pentru voluntari. Acest sprijin ne va ajuta să modernizăm baza Salvamont, care ne facilitează plecarea în acțiunile de patrulare și salvare, să facem lucrările de întreținere pe care le avem demult în plan, să luăm unelte noi și echipament pentru voluntari”, spune Radu Decebal Bunea, coordonatorul echipei de salvamontiști.

Compania daneză susține și alte cauze sociale și de mediu. Anul trecut, JYSK a demarat o campanie prin care îi îndeamnă pe oameni să facă mișcare, #NICIOSCUZĂ, în parteneriat cu Comitetul Paralimpic Român. Tot anul trecut, JYSK a început să se implice într-o cauză de mediu și a plantat, alături de Plantăm fapte bune în România, 8 hectare de pădure în localitatea Șotânga din județul Dâmbovița, suprafață ce va fi dublată în noiembrie 2018, când va avea loc o nouă acțiune de plantare la Șotânga.


Apreciază
Distribuie