FOTO | Făgărașul a marcat Ziua luptei împotriva cancerului de sân

foto: bunaziuafagaras.info

Ziua luptei împotriva cancerului de sân a fost marcată în premieră la Făgăraș, luni seara.

Casa de Cultură a fost iluminată în roz, la ora 20, iar localnicii prezenți la eveniment au primit materiale informative despre cancerul la sân, dar și lampioane pe care le-au înălțat în aer.

S-a intâmplat la inițiativa Organizației Femeilor Liberale, municipiul alăturându-se astfel orașelor din întreaga lume unde s-au desfășurat acțiuni asemănătoare.

Această zi a fost marcată pentru prima dată în anul 2014, în România. Senatul şi-a asumat atunci o Declaraţie, prin care ziua de 1 octombrie era recunoscută ca Zi naţională de luptă împotriva cancerului de sân, cancerul reprezentând „o problemă majoră de sănătate publică pe plan mondial.

Scopul acțiunilor este creşterea gradului de conştientizare cu privire la cancerul de sân şi de a sublinia importanţa campaniilor de informare, a prevenţiei şi programelor de screening.

Sumi Agro - Mospilan
Demgy
Spalatoria Aqua Carpet
JTTI
Amanet King Onix
Mobila SH
foto: bunaziuafagaras.info

Spitalele judeţene din România deţin echipamentele necesare pentru efectuarea investigaţiilor medicale anuale şi, de asemenea, centrele private de sănătate sunt dotate cu aparatură performantă ce poate veni în completarea analizelor necesare în vederea unui diagnostic precis, potrivit Declarației asumate de Senat.

Practica screening-ului mamar peste tot în lume prevede ca femeile peste 40 de ani să efectueze anual o mamografie, iar cele sub 40 de ani să efectueze ecografia de control.

O mamografie poate depista o afecţiune a sânului cu doi ani înainte ca ea să poată fi palpată.


Apreciază
Distribuie