FOTO: Scorpionii Negri au împânzit poligonul Cincu

Sute de militari români, portughezi, polonezi și nord-macedoneni au participat la exercițiul „Black Scorpions 23.1. I”, care s-a desfășurat în Poligonul Centrului Național de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu la începutul lunii noiembrie.

„Exercițiul multinațional interarme de nivel batalion a testat capabilitatea structurii de a integra, sincroniza și coordona capabilități pe sisteme de operare în luptă, forțe și efecte în timp și spațiu, pe timpul fazei de execuție a unei operații militare, urmărind toate fazele ciclului operațional”, a transmis compartimentul de relații publice din cadrul Batalionului 20 Infanterie.

Scenariul exercițiului a fost complex și s-a bazat pe realitatea mediului de confruntare din zilele noastre.

„S-a urmărit exersarea formelor principale ale luptei armate, respectiv tactici, tehnici și proceduri specifice operațiilor ofensive și defensive, precum și proceduri specifice operațiilor militare în mediul urban. A fost o oportunitate extraordinară de a contribui semnificativ la crearea mediului de interoperabilitate, o condiție decisivă în asigurarea contextului necesar pentru obținerea succesului operațional”, se arată în informarea Batalionului.

foto: Relații Publice / Batalionul 20 Infanterie

Monumente funerare
Cabinet ORL
Florian Shaorma
Narin
Spalatoria GPC
Leloland
JTTI
Demgy


Apreciază
Distribuie