Foto: Vernisaj „Zestrea”

Ia, brâul, ilicul, adică piesele costumului tradiţional românesc, accesorizate cu diferite broderii moderne utilizate în creaţii vestimentare contemporane pot fi admirate în Cetatea Făgăraş. La sfârşitul săptămânii, proiectul Zestrea a intrat în Cetate.Zestrea_04a

Zestrea_04b

Zestrea_04c

Zestrea_03

„Este un proiect cultural interesant, de promovare a identităţii noastre naţionale, realizat în colaborare cu profesorul universitar Liliana Ţurioiu, profesor la Universitatea de Arte frumoase din Bucureşti. Cu ocazia vernisajului, Sala Tronului a fost plină. Creatoarea colecţiei a fost încântată de ceea ce a văzut, de Cetate, de interioare, de Sala Tronului. Chiar a  propus să continuăm colaborarea cu alte proiecte”, ne-a declarat Elena Băjenaru, directorul Muzeului Ţării Făgăraşului „Valer Literat”.

Demgy
JTTI
Cabinet ORL
Mogaldea Therapy
Spalatoria GPC

Expoziţia a fost însoţită şi de lansarea unui album de artă, realizat în condiţii grafice deosebite, după cum a declarat directorul muzeului. Albumul cuprinde atât piesele expuse în Cetatea Făgăraş cât şi alte piese care fac parte din colecţia Zestrea, dar care acum se află în alte locaţii.

 

Proiectul Zestrea a avut evenimente de lansare în cinci ţări europene: Germania, Austria, Franţa, Italia şi România. În ţara noastră, proiectul a mai fost expus la Castelul Pelişor şi la Castelul Bran.

Vizitatorii pot admira expoziţia vestimentară în Cetatea Făgăraş până la sfârşitul lunii iunie.


Apreciază
Distribuie