Garofiţa Pietrei Craiului

Festivalul Internaţional „Garofiţa Pietrei Craiului” ajunge la Făgăraş. Cel mai amplu festival al tradiţiilor din Balcani se desfăşoară pe trei zile, iar într-una dintre ele participanţii din cele patru ţări ajung în Făgăraş, la Mănăstirea Constantin Brâncoveanu şi la Herghelia de Lipiţani de la Sâmbăta de Jos.

Programul festivalului începe vineri, 12 iulie, când la ora 11.00 în sala de festivităţi a Consiliului Judeţean Braşov vor fi primiţi cei 125 de participanţi din Ungaria, Serbia, Polonia şi Turcia. Sâmbătă, folcloriştii vor vizita judeţul nostru, începând cu ora 10.00 când vor pleca spre Râşnov şi Bran. După un program artistic în castelul contelui Dracula, vor veni către Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

La întoarcere spre Făgăraş se opresc şi la Herghelia Sâmbăta de Jos, unde vor viziona un spectacol ecvestru. La ora 18.30, turcii, ungurii, polonezii şi sârbii vor fi prezenţi pe scena amenajată în faţa Casei de Cultură din Făgăraş.

Mobila SH
Reno Depo
Monumente funerare
Florian Shaorma
JTTI

„Suntem fericiţi că în mediul acesta financiar în care trăim cu toţii am reuşit să ajungem la a VIII-a ediţie consecutivă a Festivalului Internaţional al artelor ţărilor vecine României şi din Balcani cunoscut sub numele de „Garofiţa Pietrei Craiului”. Există o constanţă, Festivalul având în plaja lui doar ţările balcanice. De regulă avem în fiecare an aceleaşi ţări cu mici excepţii”, spune Marius Cisar, directorul Centrului Cultural Reduta Brasov, instituţie care organizează festivalul.
(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie