Gratuităţi pentru elevi şi studenţi

Elevii făgărăşeni care au nevoie de documente medicale sau scutiri de la medicii de familie vor obţine documentele gratuit, chiar dacă părinţii lor nu sunt asiguraţi.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat zilele trecute, într-un comunicat de presă, că eliberarea documentelor medicale pentru copii se face gratuit de către medicii de familie, în conformitate cu prevederile legale ale contractului-cadru şi normelor de aplicare a acestuia, chiar dacă părinţii nu sînt asiguraţi.

Astfel, copiii pînă la 18 ani beneficiază în mod gratuit de documentele medicale. Şi tinerii cu vîrste între 18 ani şi 26 de ani, care sînt elevi sau absolvenţi de liceu, pînă la începerea anului universitar (dar nu mai mult de 3 luni), ucenici sau studenţi şi nu realizează venituri din muncă au dreptul la aceste analize gratuite, se mai arată în comunicatul de presă al CNAS.

Firma servicii renovare
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN
curatare tapiterie
Proaspat Alb
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Agromar

De asemenea, CNAS precizează că medicii de familie acordă gratuit scutirile medicale pentru copii şi actele medicale necesare copiilor aflaţi în plasament din cadrul sistemului de asistenţă socială şi protecţie a copilului. Analizele necesare pentru înscrierea copiilor în colectivitate pot fi efectuate gratuit, pe baza biletului de trimitere emis de medicul de familie.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie