Greva de joi le prelungeşte vacanţa bugetarilor

Joi este zi de grevă în judeţ. Din cauza ei, tinerii care vroiau să se căsătorească au fost amânaţi.

Nemulţumiţi de salariile mici, de lipsa acordării normei de hrană sau a tichetelor de masă, câteva sute de angajaţi din 43 de administraţii publice locale vor intra joi în grevă generală de o zi.

Funcţionarii din Consiliul Judeţean şi Primăria Braşov vor fi în grevă. Cei de la Primăria Făgăraş şi de la Primăria Victoria vor însă fi la muncă.

Potrivit liderului filialei Braşov a CNS Cartel Alfa, Fănică Gabor, citat de monitorulexpres.ro, la nivelul judeţului vor participa, la greva generală de mâine, membrii de sindicat salariaţi din 43 de administraţii publice din judeţ.

Din zona Făgăraşului intră în grevă salariaţii de la Cincu, Comăna, Drăguş, Hârseni, Jibert, Lisa, Părău, Sâmbăta de Sus, Şercaia, Şinca Veche, Şoarş, Ticuş şi Voila.

Spalatoria GPC
Amanet King Onix
La Turcu
Alufix
Florian Shaorma
Proaspat Alb
JTTI

Acolo unde au fost programate căsătorii, acestea au fost devansate.

Protestatarii vor avea liber patru zile consecutive. Greva de mâine este un ultim semnal de alarmă tras de funcţionarii publici.

Urmează ca în a doua parte a anului să fie declanşată grevă pe termen nelimitat, dacă revendicările acestora nu le vor fi ascultate.

Ultimul protest al funcţionarilor a fost greva de avertisment din 20 februarie.


Apreciază
Distribuie