UPDATE | Grevă generală! Autobuzele nu vor circula în județul Brașov

foto: Digi24.ro

Transportatorii din toată țara intră în grevă generală, joi, de la ora 12.

UPDATE

Greva s-a încheiat în jurul orei 14.00, după patru ore de la declanșarea ei. Operatori din toată țara au intrat în grevă generală, încă de la ora 10.00, deși a fost anunțată pentru ora 12.00.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Microbuzele și autobuzele nu vor mai circula pe nicio rută inter şi intrajudeţeană, acestea vor fi retrase la garaj.

Amanet King Onix
Monumente funerare
curatare tapiterie
Moveos
JTTI

Transportatorii au trimis, ieri, o înștiințare în acest sens către toate prefecturile, inclusiv către cea din Brașov. Astfel, și cursele din Țara Făgărașului ar urma să fie afectate.

Criza ar putea dura până când ministrul Transporturilor, Lucian Şova, va retrage un ordin de ministru. Ordinul va da, potrivit transportatorilor, câștig de cauză, la apropiatele licitații pentru atribuirea traseelor, companiilor care vor folosi mașini noi. De asemenea, ei spun că avantajele pe care le au acum transportatorii cu experiență nu vor mai exista.

Aceștia mai susțin că, prin noile propuneri, ministrul Șova urmărește să deschidă piața pentru transportatorii străini. O altă nemulțumire se referă la scoaterea certificatelor fiscale și a celor de confort din lista de cerințe pentru participarea la licitații.

Cu toate acestea, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) nu va participa la grevă. Aceasta a solicitat o întâlnire de urgenţă cu premierul Viorica Dăncilă pentru detensionarea situaţiei din acest domeniu, potrivit presei naționale.


Apreciază
Distribuie