HCM Făgăraş a urcat pe locul doi

Handbaliştii făgărăşeni şi-au confirmat forma bună şi în meciul de pe teren propriu de duminică, 2 februarie. Victoria împotriva celor de la HC Argeş Piteşti, scor final 26-21 (13-8), a urcat echipa făgărăşeană pe poziţia secundă a clasamentului din Divizia A.

Sala Colegiului Naţional „Radu Negru” a fost plină cu spectatori care-şi doreau victoria echipei locale, şi, implicit, poziţia a doua în clasament. Meciul s-a terminat cu victorie, motiv pentru care ultimul minut i-a surprins în picioare pe toţi spectatorii.

Victorie meritată

HCM victorie - Bogdan Dinca (stanga), Adi Suteica (mijloc), Cipi Lazea(dreapta)
Bogdan Dincă (stânga), Adi Şuteică (mijloc), Cipi Lazea (dreapta)

Conducerea tehnică a echipei a declarat la finalul partidei că a fost unul dintre cele mai spectaculoase meciuri de pe teren propriu. „A fost o dispută în viteză, un meci bun, cu multe faze de poartă. Am discutat după meci şi cu oameni apropiaţi clubului care mi-au confirmat faptul că meciul a avut un ritm apropiat celui de Liga Naţională. La Făgăraş argeşenii au reuşit 21 de goluri, dar puţini ştiu că nouă dintre ele au fost înscrise de Horia Marinescu şi Răzvan Mateoniu, doi făgărăşeni care evoluează acum pentru HC Argeş Piteşti”, a declarat antrenorul Dumitru Opriş.

Pe compartimente, apărarea a jucat cel mai bine, spune antrenorul, mai ales că au apărat bine toţi portarii, Adrian Şuteică, Radu Ivanov şi Iulian Pică. Jucătorii de apărare au făcut şi ei un marcaj precis, astfel că numărul mic de goluri înscrise de adversari, confirmă acest lucru: „În ultimul minut argeşenii au reuşit trei goluri pe fondul relaxării noastre, asta şi pentru faptul că la un moment dat diferenţa de pe tabelă era de opt goluri”, a mai explicat tehnicianul Opriş.

Golurile HCM-ului a fost date de: Gabriel Bucşa (7), Ovidiu Pasere (7), Robert Voica (5), Bogdan Dincă (3), Claudiu Mânea (2), Ciprian Lazea (1) şi Bogdan Rău (1).

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

Urmează Clujul

Meciul din etapa a treia a returului va avea loc la Cluj-Napoca, în compania celor de la Universitatea Transilvania Cluj, duminică, 9 februarie. Meciul tur a fost egal (23-23) după ce la pauză Clujul conducea cu 10-17. La finalul meciului din 3 octombrie pe buzele tuturor celor prezenţi era fraza: „un astfel de meci îl vezi o dată în viaţă, cel mult de două ori”.

Pe teren propriu HCM-ul poate fi văzut din nou în etapa a patra a returului, când Naţional Sighişoara va fi oaspete. În meciul tur scorul cu sighişorenii a fost în favoarea Făgăraşului, cu scorul 21-29 (10-15).

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie