Iată ce proiecte culturale din Ţara Făgăraşului sunt finanţate de CJ Braşov

Şapte proiecte culturale organizate de administraţiile locale din Ţara Făgăraşului vor fi finanţate în acest an de către Consiliul Judeţean Braşov.

Administraţiile locale şi ONG-urile au depus cu totul 24 de proiecte spre finanţare, însă doar 13 dintre acestea au fost declarate eligibile, iar la rândul lor 7 dintre ele acoperă din punct de vedere geografic Ţara Făgăraşului.

Aşa se face că în această toamnă Casa de Cultură Făgăraş va putea organiza Festivalul portului popular ,,Făgăraş, foaie de ceapă”, proiect finanţat de forul judeţean cu 15.020 de lei.

Comuna Şinca Nouă îşi va putea trimite în august Ansamblul popular în Portugalia la un Festival Internaţional de Folclor, pentru că va primi 29,999 de lei.

Comunei Drăguş i-au fost declarate eligibile toate cele trei proiecte: lanul de porumb şi sărbătoarea Buzduganului (28.100 lei), Ziua Recoltei şi nuntă tradiţională la Drăguş (29.100 lei), Şcoala de vară (8.800 lei).

Spalatoria GPC
Qi Meridian
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Proaspat Alb
RIM Fam

În ce priveşte comuna Sâmbăta de Sus, aceasta primeşte 27.240 de lei pentru Zilele Culturale ,,Constantin Brâncoveanu” care vor avea loc în august în zona turistică.

Proiectul ,,Comori viştene” al administraţiei locale Viştea a primit o finanţare de 24.000 de lei.

Foto: Ansamblul de la Şinca Nouă

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie