Icoana şi moaştele Sfântului Gheorghe, expuse la Biserica ,,Sf. Constantin şi Elena” din Victoria

La Biserica ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din oraşul Victoria se află la această oră o icoană a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care a fost adusă aseară, la ora 18.00, de la Mitropolia Sibiu.

Evenimentul se datorează hramului pe care îl sărbătoreşte astăzi lăcaşul de cult. De icoană sunt prinse şi moaşte ale Sfântului Gheorghe. Credincioşii au putut să vadă icoana ieri de la ora 18.00 şi până la miezul nopţii, iar în această dimineaţă biserica s-a deschis la ora 06.00.

Icoana mai rămâne expusă până la ora 18.00, după care va fi dusă înapoi la Mitropolie.

Potrivit părintelui paroh Octavian Smădu, al doilea hram al acestui lăcaş de cult este de Sfântul Gheorghe, aşa încât nu este o coincidenţă faptul că a fost adusă tocmai icoana cu moaştele acestui mucenic.

JTTI
Spalatoria GPC
Florian Shaorma
Fantanita Craiesei

Anul trecut, în ziua hramului principal, la Victoria a fost adus capul lui Andrei Şaguna. Pe parcursul anului, racla cu moaştele lui Andrei Şaguna este păstrată în catedrala mitropolitană de la Sibiu.

Prima dată când preotul Octavian Smădu a slujit în altarul lăcaşului de cult a fost în anul 1994. Anul acesta s-au împlinit 21 de ani de când în biserică se fac slujbe.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie