Impozit de 500% pe clădirile și terenurile din Făgăraș

Clădirile aflate în stare de degradare și terenurile neîngrijite din Făgăraș vor fi impozitate cu 500%, potrivit primarului Gheorghe Sucaciu.

Măsura ar putea fi aplicată de anul viitor însă nu înainte de a fi reabilitate clădirile din patrimoniul municipalității. Supraimpozitarea este permisă după modificările aduse Codului Fiscal anul trecut.

Acestea permit Consiliului Local să majoreze impozitul pe clădiri şi terenuri cu până la 500% după ce imobilele abandonate vor fi identificate. Aici se încadrează și cinematograful Negoiu care a fost retrocedat iar proprietarul a lăsat clădirea de izbeliște.

Salco

Identificarea este făcută în alte orașe de o comisie constituită printr-o dispoziţie a primarului şi de către angajații Poliţiei Locale. Orașul în care această măsură fiscală a stârnit cele mai mari controverse este Cluj-Napoca.

A avut, însă, și efecte pozitive: 210 clădiri au fost refațadizate, în 2017. Înainte de mărirea uriașă a impozitului, numărul recondiționărilor nu trecea de 30 pe an, potrivit primarului Emil Boc.


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

Comentariile sunt închise.