Impozitele se plătesc din 13 ianuarie

Serviciul de Taxe şi Impozite Făgăraş

Contribuabilii din Făgăraş, fie ei persoane fizice, fie juridice, îşi vor putea plăti dările pe anul care tocmai a început numai de luni, 13 ianuarie. Până atunci taxele şi impozitele aferente anului 2014 nu se încasează. Trebuie spus că de anul acesta impozitele vor creşte, dar afectate de acestă măsură vor fi numai persoanele fizice.

Societăţile comerciale nu vor scoate bani din contabilitate ca să achite taxe majorate. Pe scurt, se măresc cu 15 procente numai impozitele pe clădiri pentru persoane fizice.

Majorarea lor cu 15% va aduce puşculiţei municipale un plus de 300.000 lei la finalul anului. La ora aceasta, dacă toate impozitele persoanelor fizice aferente anului trecut ar fi fost colectate, pentru clădiri municipalitatea ar fi încasat 2,2 milioane lei. Pentru terenuri ar fi încasat 546.000 lei, iar pentru autoturisme – 1,2 milioane lei.

Mobila SH
Victoria Federal IFN
Sumi Agro - Mospilan
Demgy
Amanet King Onix
JTTI

Sumele care se obţin din mărirea impozitelor pe clădiri au o destinaţie încă de pe acum cunoscută: refacerea infrastructurii după lucrările la reţeaua de apă şi canal şi comasarea spitalului.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie