In memoriam Nichita Stănescu

În cursul zile de ieri, la Biblioteca Municipală din Făgăraş s-a organizat o comemorare a vieţii şi operei poetului Nichita Stănescu, deoarece pe 31 martie se vor împlini 80 de ani de la naşterea lui. Activitatea s-a desfăşurat cu elevii Colegiului Naţional „Radu Negru”, coordonaţi de Prof. Maria Voila şi Prof. Gabriela Bălcăcean. Bibliotecara Viorica Bica a prezentat expoziţia de carte „Nichita Stănescu – ars poetica” şi „Istoria resorbirii poeziei în cuvânt”, iar elevii au recitat din poeziile autorului evocat.

Momentele de emoţie şi sensibilitate au fost transmise de eleva Andreea Negrea, clasa XII E, care a recitat din memorie „Leoaică tânără iubirea”. Eleva scrie ocazional poezie şi recită la diferite evenimente la care este invitată. Eleva Ana Maria Cociş a rostit „Poem”, una dintre cele mai scurte şi mai cuprinzătoare poezii de dragoste scrisă de Nichita Stănescu.

În plină manifestare a evenimentului, cititorii fideli bibliotecii au fost impresionaţi de faptele elevilor. Liviu Şerb, de 65 de ani, este doar unul dintre făgărăşenii care s-a nimerit să intre în bibliotecă în acel moment. Interesant este că se numără printre foştii profesori de la Colgiul Naţional Radu Negru, acum pensionar. Acesta a mărturisit că nu ştia de eveniment, dar este plăcut surprins de ceea ce vede: „e foarte bine! Aici e locul evocărilor, nu pe stradă, nu în baruri, nu în curtea şcolii. Pereţii ăştia plini de istorie, de cultură… aici trăieşti şi respiri cultura, nu pe interfaţa calculatorului. Aici e mai viu, aici te întâlneşti cu autorii.”  

Florian Shaorma
Spalatoria GPC
JTTI
Monumente funerare
Proaspat Alb
Alufix
La Turcu

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie