In memoriam Octavian Paler. 8 ani de la decesul scriitorului

Cu opt ani în urmă, pe 7 mai, se stingea din viaţă Octavian Paler. Lisean la origini, Octavian Paler nu şi-a uitat niciodată rădăcinile, însă au fost şi momente în care le-a condamnat.

Un film realizat cu mulţi ani în urmă a rămas în arhivele televiziunilor naţionale. Era despre scriitor, Octavian Paler filmase lângă Spitalul Municipal şi spunea reporterilor că acolo i-a murit tatăl, condamnând astfel spitalul.

În amintirea lui, la iniţiativa dr. Mehedinţu, în 2014 un bust al scriitorului a fost dezvelit la Biblioteca Municipală, cu prilejul celei de-a 6-a ediţii a Simpozionului ce-i poartă numele (foto). De altfel şi Bibilioteca din Cetate a luat numele filosofului.

În memoria lui şi o stradă din Făgăraş a primit numele său, la iniţiativa consilierilor locali Radu Mitric şi Ion Mehedinţu, în anul 2008, la scurt timp după decesul lui Paler.

Demgy
Amanet King Onix
Monumente funerare
Sumi Agro - Mospilan
Firma servicii renovare
Florian Shaorma
Mobila SH

Acesta a terminat liceul la Radu Negru, a făcut doar ultimul an de liceu aici pentru că pe restul i-a făcut la Bucureşti, şi a fost absolvent Magna cum laudae. A murit la 80 de ani în urma unui stop cardio-respirator şi este înmormântat în Bucureşti.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie