Incendiu de vegetaţie, pericol de explozie a metanolului

Două focare de incendiu de vegetaţie de pe raza localităţii Ucea de Sus au izbucnit luni în jurul orelor 15.00. Potrivit locotenentului Claudiu Petcu din cadrul Detaşamentului de Pompieri Victoria, suprafeţele distruse de incendiu nu au fost foarte însemnate, dar flacăra s-a extins şi la o anexă gospodărească a unui localnic.

Din primele cercetări se pare că o persoană încă necunoscută a declanşat cele două incendii, care s-au extins chiar şi la reţeaua feroviară industrială din zonă. Din această cauză, traficul feroviar nu a funcţionat normal.

Conductorul de tren a luat hotărârea să aştepte până la lichidarea flăcărilor, aceasta şi din cauză că transporta metanol către magistrala naţională de cale ferată de la Ucea de Jos. Iminenţa pericolului şi măsurile de precauţie ale conductorului au făcut ca sosirea în gara de la Ucea de Jos să fie întârziată.

BPM - excavatorist
Sumi Agro - Shigeki
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN
Reno Depo
Demgy

Poliţiştii din Victoria au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte ale producerii incendiului, găsirea autorilor şi tragerea lor la răspundere.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie