Încep lucrările de modernizare a 18 km de șosea și trotuare din Făgăraș

Primăria Făgăraș demarează, în luna august, modernizarea a 33 de străzi din municipiu. Aproape 18 km de carosabil și trotuare vor fi refăcuți în următorii doi ani.

Primarul Gheorghe Sucaciu și firmele asociate – Geiger Transilvania și Consal – au semnat, luni, 13 iulie, contractul pentru realizarea lucrărilor. Acesta are o valoare de aproximativ 10 milioane de euro și este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), potrivit comunicatului instituției.

Ne-am propus ca data de 3 august să fie și data de începere a contractului, după îndeplinirea tuturor formalităților – noi să depunem o garanție bancară, iar primăria să obțină documentația de la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC)”, a declarat Ovidiu Simen, directorul regional al Geiger Transilvania.

Primele străzi care vor intra în șantier – treptat, pentru a nu fi afectat traficul rutier, sunt: Negoiu, Șoseaua Combinatului (tronsoanele 1 și 2), Șoseaua Hurezului, 13 Decembrie, Octavian Paler și Crinului.

Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Tractari auto
Dedienne - responsabil calitate
Eve
Monumente funerare

De asemenea, vor fi executate lucrări pe străzile: 13 Decembrie (alimentară), artera Combinatului (I și II), Plopului (tronsoanele 1, 2 și 3), Anton Pann, Luncii (I și II), Strungului + Oxigenului (tronsoanele 1 și 2), Cvartal colonie Combinat ((tronsoanele 1 – 8), Brândușelor, Bujorului, Crizantemelor, Lalelelor (tronsoanele 1 și 2), Lăcrămioarelor, Magnoliei (tronsoanele 1 și 2), Garoafelor, Ghioceilor, Gladiolelor, Narciselor, Nuferilor, Panseluțelor (intersecțiile cu – str. Narciselor – strada Magnoliei; – str. Narciselor – fundătură Magnoliei; – fundătură Magnoliei – fundătură Gladiolelor, Bujorului, Zorelelor ), Mălinului, Macului, Toporașilor, Trandafirilor (I, II și III ), Zorelelor, Cvartal Narciselor – cimitirul ortodox (tronsoanele 1, 2 și 3).

Până la începerea lucrărilor vom îndeplini toate procedurile necesare, împreună cu dirigintele de șantier și proiectantul. Acest proiect a mai fost licitat, dar, din cauza lacunelor de proiectare din 2015, constructorul nu l-a putut implementa. Am fost nevoiți să anulăm contractul, în 2018, și să refacem proiectul. Acum îl putem implementa, în sfârșit”, a declarat Gheorghe Sucaciu.

Primăria a mai anunțat că, în același timp, va realiza și rețeaua de colectare a apelor pluviale în cartierul Combinat și Șoseaua Combinatului.


Apreciază
Distribuie