Informare coronavirus – județul Brașov

Prefectura Brașov a anunțat situația monitorizării coronavirusului în județul Brașov.

Astfel, luni, 9 martie, la ora 8, pe raza județului se înregistrau:

  • nicio persoană infectată
  • nicio persoană în carantină
  • 209 persoane autoizolate și monitorizate

Reamintim că o femeie în vârstă de 67 de ani, din municipiul Brașov, suspectă de infectare cu noul coronavirus, a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, duminică seara.

Pacienta prezenta mai multe simptome: febră, vărsături și cefalee, potrivit unui comunicat al DSP Brașov. Aceasta a fost transportată la spital de către un echipaj SMURD dotat cu izoletă.

Femeia s-a întors în țară în data de 27 februarie, din Italia, zona Lombardia și se autoizolase la domiciliu.

Medicii au recoltat probe pentru a stabili dacă brașoveanca este sau nu infectată cu COVID-19. Rezultatul este așteptat să vină marți, 10 martie.

La nivel național, ca măsuri de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus, toate zborurile din România spre și dinspre Italia au fost anulate, începând de luni, 9 martie, ora 12, până în 23 martie 2020, ora 12.

Proaspat Alb
Monumente funerare
Leloland
True Energy
Amanet King Onix
JTTI

Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România.

Persoanele care vin indirect, prin intermediul unor zboruri cu escală, vor intra în carantină.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Atenție, cei care sunt prinși că mint în declarațiile date pe propria răspundere intră sub incidența Codului Penal și pot fi arestați!


Apreciază
Distribuie