Informare de vreme rece, valabilă luni și marți

Photo by Karin Kissov at Morguefile.com

Meteorologii au emis o atenționare de ninsori, vreme rece și posibil, depuneri de polei, pentru începutul săptămânii.

Astfel, de luni, 2 decembrie, ora 7, și până marți, 3 decembrie, ora 10, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile din centrul, nordul și vestul țării. În Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și al Moldovei, treptat vor predomina ninsorile și local, mai ales după orele amiezii, se va depune strat de zăpadă.

În Banat, în sudul Crișanei și în centrul și sudul Moldovei, la început va ploua, apoi se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de luni spre marți și în dimineața zilei de marți, precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare se vor semnala și în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei.
La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor, conform specialiștilor.
Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70 – 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Intensificări trecătoare ale vântului vor fi pe spații mai mici și în celelalte zone, cu viteze în general de 45 – 55 km/h.
În prima parte a săptămânii, vremea se va menține rece mai ales dimineața și noaptea, cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului.

Belvedere
Monumente funerare
Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Tractari auto

În Transilvania, temperatura maximă de luni, 2 decembrie, se va încadra între 0 / 5 grade Celsius. Noaptea, minima va fi de -7 / -1 grade Celsius.

Pentru marți, 3 decembrie, meteorologii au anunțat o temperatură maximă de -1 / 3 grade Celsius, iar în timpul nopții, mercurul din termometrele exterioare se va încadra între -12 / -4 grade Celsius.

 

Photo by Karin Kissov at Morguefile.com


Apreciază
Distribuie