Înscrierile în clasa pregătitoare încep pe 11 aprilie

Înscrierile în clasa pregătitoare încep pe 11 aprilie, iar școlile vor începe să proceseze cererile pe 14 mai, conform calendarului final ce urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, împreună cu metodologia. Va fi disponibil un număr telverde pentru părinți, anunță ministrul Ligia Deca.

„Pentru a veni în sprijinul părinților și al tuturor celor implicați în procesul de înscriere, după publicarea documentelor în Monitorul Oficial vom pune la dispoziția tuturor celor interesați un material cu principalele întrebări și răspunsuri referitoare la înscrierea copiilor la școală. De asemenea, în perioada înscrierilor și până la sfârșitul acestora, la nivelul fiecărui inspectorat școlar va fi disponibil un număr telverde, unde părinții vor putea suna pentru a primi, gratuit, informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon telverde, data de la care acesta este funcțional și programul de funcționare vor fi comunicate în timp util de fiecare inspectorat școlar”, a anunțat pe Facebook, miercuri, ministrul Educației, Ligia Deca.

Calendarul înscrierii în învăţământul primar (2024-2025)

11 aprilie-14 mai 2024 – Depunerea/Transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.

Prima etapă de înscriere

14-17 mai 2024 – Procesarea cererilor-tip de înscriere și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.
20-27 mai 2024 – Procesarea cererilor-tip prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la școala de
circumscripţie, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor.
28 mai 2024 – Repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă școală decât școala de circumscripţie, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri, şi care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea la școala de circumscripție.
29 mai 2024 – Afişarea candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

A doua etapă de înscriere

30 mai 2024 – Comunicarea procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, după prima etapă de înscriere.
31 mai-7 iunie 2024 – Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.
10-14 iunie 2024 – Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.
17-21 iunie 2024 – Procesarea cererilor-tip de înscriere.
21 iunie 2024 – Afișarea listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.
2-6 septembrie 2024 – Soluționarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscriși la o unitate de învăţământ.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate doar pentru unităţile de învăţământ la care există locuri disponibile după încheierea primei etape de înscriere. Părinţii completează, în ordinea descrescătoare a preferinţelor, maximum trei opţiuni pentru unităţi de învăţământ la care mai există locuri disponibile. Validarea cererii-tip de înscriere se face la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziție din cele 3 opțiuní exprimate pentru etapa a doua de înscriere, precizează Ministerul Educației.


Apreciază
Distribuie