Înșelăciuni în numele Netflix. Atenție la mesajele și mail-urile pe care le primiți!

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC avertizează românii să fie atenți la mesajele pe care le primesc în numele Netflix.

Spalatoria Aqua Carpet
Demgy
JTTI
Proaspat Alb
Amanet King Onix
„Ai primit un e-mail, sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care ești notificat că trebuie să-ți «actualizezi informațiile de client»? Ai grijă! În spatele inițiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ți fure datele de autentificare. Textul în limba română este unul corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută.
Verifică mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acțiune potențial dăunătoare pentru dispozitivele sau datele tale. Evită accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute și scanează-le cu o soluție de securitate. Atunci când activezi online, asigură-te că ești pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecționarea către pagini de autentificare din link-uri primite online.
Nu uita că te poți antrena să identifici la timp identifica tenativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro. Siguranta Online este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată”, este mesajul autorităților din domeniul securității cibernetice.


Apreciază
Distribuie