Invitaţie la Bibliotecă

În cadrul proiectului național „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, în data de 16 iulie 2015 (joi), la ora 11.00 , la Biblioteca Municipala Făgăraș va avea loc o sesiune de informare cu privire la conceptul de Bibliotecă V, concept rezultat în urma implementării proiectului mai sus amintit, în 16 biblioteci din 14 județe ale țării, susținut de reprezentanți ai Bibliotecii Municipale ,,St. L. Roth’’, care au făcut parte din acest proiect .

Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), implementează în perioada mai 2014- iulie 2015 proiectul „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiectul își propune diversificarea opţiunilor de implicare prin voluntariat în cadrul bibliotecilor publice din România, prin crearea de programe de voluntariat care să ofere oportunități calitative de implicare a cetățenilor de orice vârstă în beneficiul comunităților pe care le deservesc.

În cadrul acestui proiect au fost selectați, din rândul bibliotecarilor, 7 promotori ai conceptului de Biblioteca V, care vor disemina rezultatele proiectului către 56 de biblioteci din regiunile lor, pe parcursul lunii iulie 2015.

JTTI
Demgy
Cabinet ORL
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Amanet King Onix

Unul din cei 7 promotori selectați este doamna Antonela Sofia Barbu, cea care a coordonat cu succes Programul de voluntariat ,,Voluntarii cărților din Bibliotecă’’ implementat de Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth’’ Mediaș, în cadrul proiectului mai sus amintit.

La sesiunea de informare și promovare pe care v-o propunem vor avea loc prezentări dar și discuții libere cu bibliotecarii, despre următoarele:
– Proiectul național „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”
– Conceptul de Bibliotecă V – ca instituție care susține și contribuie la dezvoltarea voluntariatului în plan local
– Rezultatele concrete ale proiectului obținute de cele 16 biblioteci implicate
– Valoarea voluntariatului ca soluție de implicare comunitară în biblioteci
– Idei inovative ce pot fi aplicate în biblioteci pentru crearea de servicii noi cu sprijinul voluntarilor, inspirate chiar din experiența bibliotecilor care au participat deja în proiect


Apreciază
Distribuie