ÎPS Serafim, alături de credincioșii din Țara Făgărașului. Mitropolitul a îndeamnat la rugăciuni pentru ploaie

Mitropolitul românilor din Germania, Europa Centrală și de Nord a înălțat rugăciuni în Catedrala din Făgăraș, invocând ploaie pentru localitățile din Țara Făgărașului. 

În prezența câtorva sute de oameni, IPS Serafim Joantă a oficiat in seara de vineri, 29 iulie,  taina Sfântului Maslu, pentru cei prezenți și pentru persoanele aflate în spitale sau pe patul de suferință.

La finalul slujbei religioase, înaltul ierarh a cerut celor 13 preoți împreună slujitori să îngenuncheze pentru a înălța rugăciuni în vederea pornirii ploilor. Îndemnul părintelui mitropolit a fost urmat și de credincioșii prezenți în Catedrală.

După cuvântul de învățătură al ierarhului, fostul protopop Ioan Ciocan a ținut să mulțumească IPS Serafim, care de 25 de ani acceptă în fiecare vară să oficieze slujba de maslu la Făgăraș pentru oamenii aflați în suferință.

La Turcu
JTTI
Moveos Fagaras_11.22
Demgy - locuri de munca
Amanet King Onix
Spalatoria GPC
Proaspat Alb

IPS Serafim, care coordonează activitatea parohiilor romănești ortodoxe din Europa Centrală și de Nord, se află în România în această perioadă, urmând să participe la mai multe evenimente religioase.

Duminică, 31 iulie, oficiază o slujbă la Boholț satul său natal, iar pe 15 august, cu prilejul sărbătorii Sfintei Maria, se va afla la Mânăstirea Nicula (jud. Cluj).


Apreciază
Distribuie