ITM-ul s-a închis la Făgăraş

Filiala de la Făgăraş a Inspectoratului Teritrial de Muncă (ITM) s-a transferat cu totul la Braşov. Schimbarea vine după ce activitatea inspectorilor muncii a trecut prin mari transformări, mai ales după reducerea birocraţiei din sistem şi îmbunătăţirea serviciului informatic.

Potrivit şefului ITM Braşov, Adrian Reit, serviciul teritorial de la Făgăraş a luat fiinţă din cauza documentaţiei de care era nevoie pentru angajatorii cu capital exclusiv privat. „Între atribuţiile celor care lucrau în filiala de la Făgăraş se regăsea şi colectarea foarte mare de documente conform legii 130/1999. Acesta e motivul pentru care am avut o filială la Făgăraş de-a lungul timpului”, spune Reit. Era vorba printre altele de înscrisurile din cărţile de muncă, rezilieri de contracte de muncă şi documentaţia de care era nevoie, dovezile lunare de calculare a drepturilor salariale etc. Acum toate acestea au dispărut prin succesul serviciului informatic de evidenţă a istoricului salariaţilor.
Cu toate acestea inspectorii nu îşi încetează activitatea, ba mai mult fiecare dintre ei o va avea mult mai diversificată.

„Toţi inspectorii noştri vor avea o rază de acţiune mult mai extinsă, în tot judeţul, şi nu doar o zonă anume. Precizez că nu am nicio suspiciune cu privire la modul de lucru a vreunui inspector, dar cred că este normal ca un inspector să nu meargă într-o zonă din care provine”, mai spune Adrian Reit.

Second hand & outlet
JTTI
Florian Shaorma
Fantanita Craiesei
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Demgy

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie