Jandarmul din Cetatea Făgăraș îndrăgostit de folclor

sursa foto: Jandarmeria Brașov

Jandarmeria Brașov a realizat portretul a încă unui om „de-al lor” din Țara Făgărașului. Plt. maj. Flaviu Florea se împarte între cariera militară și cea de solist de muzică populară.

Pe 1 noiembrie s-au împlinit 11 ani de când se află în rândul cadrelor de jandarmi din municipiul Făgăraș.

De-a lungul carierei, și-a desfășurat activitatea în cadrul subunității de pază și protecție instituțională din Cetatea Făgăraș, îndeplinind, pe rând, atribuții specifice pe timpul executării transporturilor de produse cu caracter special, dispecerat și punct control acces.

Născut în Luduș, județul Mureș, a ales arma considerând că este una cu tradiție și că ar putea avea un cuvânt de spus în rândul tinerei generații prin exemplul personal.

O parte a copilăriei și-a petrecut-o la țară, în satul Gheja, aflat la 2 km de Luduș, alături de bunicii săi, care l-au și crescut și lângă care a învățat ce înseamnă respectul, bunul simț și vorba bună a omului simplu de la țară.

Absolvent al „Școlii Naționale de Gaz” din Mediaș și al Facultății de “Management” din Brașov, acesta s-a mutat în Brașov în anul 1996, unde a absolvit „Școala Populară de Arte”, secția Canto Popular, la clasa domnului profesor Zănescu Marcel. Au urmat mai multe colaborări artistice cu diferite ansambluri de dansuri și artiști profesioniști de muzică populară.

True Energy
Autopel
Qi Meridian
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Demgy
Spalatoria GPC
Narin

A participat la multe festivaluri – concursuri de muzică populară unde s-a format și a avut ocazia să deprindă multe din tainele portului și ale cântului popular autentic.

Primul album l-a înregistrat în anul 2004, la Cluj-Napoca, alături de maestrul Nelu Gabor, iar apoi în anul 2011 a înregistrat un al doilea album, tot la Cluj, cu maeștrii Mihaiu Emil și Nelu Gabor.

„Seriozitatea, profesionalismul, iubirea de neam și țară, dorința de a duce mai departe folclorul românesc, ambiția de a se perfecționa în domeniile în care își desfășoară activitatea zilnică, respectul față de semeni, dar și față de instituție sunt doar câteva calități pe care le remarci atunci când ai de-a face cu jandarmul și artistul Flaviu Florea”, spun colegii lui.

Întrega poveste a lui Flaviu Florea o aflați chiar de la el și colegii lui, mai jos, în postarea publicată pe Facebook de Jandermeria Brașov.


Apreciază
Distribuie