Joi se închide sezonul la urs, vineri se deschide la căprior

Astăzi se închide sezonul de vânătoare la urs. Patru exemplare au fost vânate în acest sezon pe cele şapte fonduri de vânătoare ale AVPS Făgăraş, spune şeful Asociaţiei, Sorin Şuler. Adică s-a împuşcat toată cota care a fost derogată prin ordin ministerial pentru fondurile AVPS.

Trofeele aparţin unor vânători români din afara Asociaţiei, dar şi unor vânători spanioli.

Pe cele două fonduri de la Victoria şi Sâmbăta, care aparţin de Organizaţia de Vânătoare ,,Şoimul”, a fost un singur urs de vânat în senzonul ce tocmai se încheie, iar acela a fost împuşcat de un vânător ceh, spune şeful Organizaţiei, Ioan Ionescu.

În zona Făgăraşului sunt trei organizaţii de vânătoare, a treia fiind ,,Munţii Făgăraş”, condusă de Emil Stroia şi cuprinzând fondurile de la Sebeş şi Dejani-Urlea.

La ora aceasta sunt aproape 300 de urşi pe toate cele trei fonduri. Rămâne de văzut care va fi derogarea pentru sezonul următor, în ce priveşte numărul exemplarelor ce pot fi vânate.

PSD - alegeri locale 2024
curatare tapiterie
Proaspat Alb
Sezar Forest - soferi profesionisti
Reno Depo
JTTI

Din 15 mai, la o zi după ce se încheie la urs, începe sezonul la căprior.

caprior

Mai multe informaţii despre efectivele de urşi de pe fondurile de vânătoare din Ţara Făgăraşului găsiţi marţi, 19 mai, în ziarul ,,Bună Ziua Făgăraş”

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie