Jumătate din Făgăraș, fără energie electrică! Un liceu suspendă cursurile

Făgărașul este paralizat. Jumătate din municipiu nu are energie electrică de mai bine de 10 ore, din cauza unei avarii! Școli, centre comerciale, instituții publice și bănci nu își pot desfășura activitatea, vineri.

ACTUALIZARE 16:40

Ce a cauzat pana de curent. Detalii, aici.

ACTUALIZARE 15:25

La ora 14:16 s-au realimentat majoritatea locurilor de consum afectate. Intervențiile echipelor SDEE Transilvania Sud-Sucursala Brașov au continuat până la ora 15:20, când a fost asigurată alimentarea integrală a acestora, conform unui comunicat transmis de furnizorul de energie.

ACTUALIZARE 15:10

Electrica Transilvania Sud a oferit un răspuns la solicitarea redacției noastre. Detalii, aici.

ACTUALIZARE 14:30

Energia electrică funcționează din nou, după mai bine de 15 ore!

ACTUALIZARE 9:55

Firma servicii renovare
Florian Shaorma
Proaspat Alb
Demgy
JTTI
Monumente funerare
Spalatoria Aqua Carpet

Primăria Făgăraș a eliberat de urgență aviz pentru efectuarea unor săpături pentru a putea fi remediată problema, potrivit primarului Gheorghe Sucaciu.

„Am primit solicitarea de a elibera aviz de săpătură de urgență, din cauză că există patru defecte pe rețeaua electrică din municipiu. Ni s-a spus că vor veni trei firme din Brașov pentru a lucra în același timp. Sperăm să și rezolve problema”, ne-a declarat edilul șef.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Mii de locuințe sunt în beznă de joi seara de la ora 23:00, iar oamenii se plâng că îngheață de frig în propriile case.

Colegiul Național Radu Negru a decis să suspende cursurile, începând cu ora 11, după ce și-a primit elevii în frig. Inspectoratul Școlar Județean a fost informat în acest sens, potrivit directorului unității de învățământ, Maria Racu.

Reprezentanții furnizorului de electricitate ne-au declarat că jumătate din oraș este afectat și nu pot oferi un termen pentru remediere problemei, menționând că defecțiunea este una majoră.

Încercând să aflăm despre ce avarie este vorba, purtătorul de cuvânt al Societății de Distribușie a Energiei Electrice Transilvania SUD S.A. ne-a sugerat să cerem lămuriri pe adresa de e-mail. Conform legii, compania poate răspunde în cel mult 30 de zile.

Probleme s-au înregistrat și miercuri, când sute de elevi au stat în frig la primele cursuri. Făgărașul a mai fost paralizat din cauza avariilor la rețeaua electrică, în luna iunie.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie