La mulți ani asistenților medicali! Mesajul BZF pentru profesioniștii din domeniu

Pe 12 mai este sărbătorită Ziua internaţională a asistenţilor medicali. Potrivit statisticilor, în întreaga lume există peste 20 de milioane de asistenţi medicali.

În Spitalul Dr. Aurel Tulbure Făgăraș lucrează 228 de asistenți medicali iar alte câteva zeci în cabinetele medicilor de familie din municipiu și din Țara Făgărașului, în cabinetele stomatologice, în farmacii și în laboratoarele medicale, la azil,  Ambulanță sau SMURD.

Pentru că, prin definiție, asistenții medicali sunt persoane care asistă pe cineva pentru a da ajutor, redacția Bună Ziua Făgăraș vă mulțumește!

Vă mulțumim dumneavoastră, doamnelor, domnișoarelor și domnilor asistenți medicali, pentru dăruire și implicare!

Vă mulțumim celor care, din dragoste față de oameni și de meserie, vă lăsați problemele și nemulțumirile personale pentru a-i ajuta pe pacienți.

Monumente funerare
Amanet King Onix
TMF Copy Center

Vă mulțumim celor care sunteți liantul între medici și bolnavi, celor care înțelegeți că sunteți responsabili pentru sănătatea, starea de bine, siguranţa şi recuperarea pacienţilor.

Vă mulțumim celor care dați dovadă de empatie, știți să ascultați, dar aveți și viteză de reacție – atât de necesară de atâtea ori.

Ziua internaţională a asistenţilor medicali a fost instituită, la nivel mondial, în 1974, de Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali, în semn de recunoștință pentru Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale acestei ramuri a medicinii.

Anul 2020 a fost desemnat ca Anul Asistentului Medical şi al Moaşei.


Apreciază
Distribuie