Lasă-mă, papa, la mare… cu trenul!

Călătoria cu trenul rămâne cea mai ieftină variantă de drum până la mare. Potrivit reprezentanţilor Gării Făgăraş, foarte mulţi făgărăşeni aleg să plece în acest an la mare pe calea ferată.

Preţurile sunt foarte mici în comparaţie cu consumul unui autoturism. Cei care preferă maşina ies ieftin dacă se grupează şi împart costul combustibilului.

Dacă însă nu reuşiţi să adunaţi o gaşcă pentru mare, puteţi alege trenul la un preţ convenabil. Două variante de călătorie pe linia ferată există din Gara Făgăraş către Constanţa: una noaptea, cealaltă ziua.

Cea mai ieftină este cea pe timp de zi. La ora 5.30 din Făgăraş pleacă un tren către Braşov. Ajungeţi acolo la 7.20, iar în următorul sfert de ceas trebuie să găsiţi trenul care pleacă la 7.35 spre Constanţa. La destinaţie veţi fi ajuns la ora 12.30. Preţul transportului este de 75 de lei.

Spalatoria GPC
Monumente funerare
JTTI
La Turcu
Moveos Fagaras_11.22
Amanet King Onix

Ceva mai mult plătiţi dacă alegeţi să călătoriţi în timpul nopţii. În acest caz trenul din Făgăraş pleacă seara la ora 21.35. La 22.45 este în Braşov, iar acolo mai trebuie să zăboviţi până la ora 1.35, când se pune în mişcare trenul spre Constanţa. Ajunge la destinaţie la ora 7.30. Preţul biletului este de 86 de lei.

Aceste trenuri sunt sezoniere.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie